Handlekurven er tom
*Eventuell frakt kommer i tillegg
(Kjøper du mer enn to bøker slipper du frakt)

Ble HTML oppfunnet av en nordmann?

Da vi skrev at det var en nordmann som hadde ideen til HTML (HyperText Markup Language), og dermed gjorde internett til et allemanseie, så diktet vi villt.

Det startet med at vi ønsket å knytte styreleder Einar Odden til en skandale som et påskudd for hvorfor han skulle angripes av en hacker. Vi ville at det skulle ha en kobling til data, og tenkte i første omgang at Odden tidligere hadde jobbet hos Norsk Data. Men, da vi et øyeblikk mente å huske at det var Thomas Alva Edison som hadde grunnlagt International Business Machines (det er ikke riktig), så kastet vi våre øyne på Edison, IBM og bruken av internettet, som eksploderte på slutten av 90-tallet og i begynnelsen av 20-tallet.

Da vi lette etter informasjon om Thomas Alva Edison fant vi konspirasjonsteoriene om at den store oppfinneren stjal ideene fra andre oppfinnere (som ideen til lyspæren fra Joseph Swan, ideen til filmfremvisningskamera fra Edward Muybridge eller ideen til vekselstrøm fra Nikola Tesla), så var ikke veien lang til å la Odden være den moderne Edison. (Om du vil lese mer om konspirasjonene mot Edison, så kan du google "Thomas Alva Edison stole" og lese til øyet blir stort og vått.

Men har IBM noe å gjøre med utviklingen av det moderne internettet? Tja, vi har i hvert fall en viss tråd: Nettleseren NSCA Mosaic, som var den første og raskt mest populære nettleseren, ble utviklet av National Center for Supercomputing Application og IBM er en privat Business Partner av NSCA.

Hadde det bare vært en nordmann, og ikke Tim Berners-Lee, som hadde hatt idéen til HTML, så kunne historien vår vært helt sann....

Fiksjon eller sannhet

Et viktig element i boken er datasikkerhet og personvern. Boken forteller at justisministern og hennes departement tar i bruk en rekke nye metoder for å overvåke kriminelle og terrorister.

I boken sender Elektronisk Forpost Norge et åpent brev til justisminister Hilde Harrem?

Fikk Norges justisminister virkelig et slikt brev i 2001?

I boken forteller vi at HTML ble oppfunnet av en nordmann, som dessverre delte idéen med sin sjef hos IBM. Resultatet ble at sjefen stjal idéen og utga den som sin egen.

Var det noe sant i den historien?

Vi skriver i boken at det var kommunene som var kommet lengst i å samle all offentlig informasjon i en portal. Det var nok ikke helt sant.
Det er vanskelig å si om dette er fiksjon eller sannhet. I alle tilfelle var de ikke kommet så langt i 2001, det kan vi være enig om, men nå.....