Handlekurven er tom
*Eventuell frakt kommer i tillegg
(Kjøper du mer enn to bøker slipper du frakt)

Alle de små detaljene teller

Kjetil André Aamodt vant VM-gullet i kombinasjon
Kjetil André Aamodt vant VM-gullet i kombinasjon

Forfatterne av "Sistemann stenger porten" har lagt ned et nitidig arbeide med å gi et riktig tidsbilde av Oslo i 2001. I tillegg til det vi selv husker har vi gjennomsøkt internett og avisene for å gi et riktig bilde av Oslo i 2001.

Her er noen av faktaene som vi har med i boken:

Ja, TV2 viste Rambofilmen i reprise lørdag 3. februar 2001

Ja, Lasse Kjus og Kjetil André Aamodt konkurrerte om gull i utfor VM 6. februar 2001

Ja, Mikrobryggeriet åpnet allerede i 1989, så det var et naturlig møtested for Tore og Anniken - og Kaffe og Krem på Valkyrien var en av de første kafferestaurantene i Oslo. Den ble nedlagt etter 12 år i 2008.

Tja, Finance Credit historien er sann, men skjedde noen år senere enn i boken.

Ja, Telenors satsning på Internett kom brått. I  1993 trodde de ikke på "nettet", men i 1995 kom de på banen med "Telepost Communication AS" og bidro til å lansere Scandinavia Online, Norges første kommersielle web-baserte tjeneste. ny avdeling to år senere.

Ja, Munn- og klovsyken i England kan ha vært et naturlig samtaleemne for Tore og Annikens far.

Ja, Ericsson lanserte R380S, som de kalte "smarttelefon" i 2000. "Den hadde epostklient, wapbrowser, og synkronisering med Microsoft Outlook. Skjermen kunne gjenkjenne håndskrift, og hadde en for datidens telefoner høy skjermoppløsning."

Pocket PC 2000
Pocket PC 2000

Ja, SmartSync og det meste vi skrev om Pocket PC 2000, PDA (Personal Digital Assistant) var riktig, og slike dingser var både Tore, begge forfatterne og de fleste datafolk svært opptatt av og hadde en rekke av dem opp gjennom årene rundt 2001.

Nei, det som ikke var riktig var at Tore kunne se at noen hadde lest dokumentene på hans PC fordi de var fremme på skjermen da han startet sin PDA. Der juksa vi nok litt, av hensyn til historien ...

og nei, den ruten Monika går etter å ha vært i Frognerparken, ned Bogstadveien og forbi Mikrobryggeriet i Holtegaten, stemmer ikke med hennes vei hjem til Ole Vigs gate. Den tyrkiske butikken hun besøker var inspirert av butikken som lå i Colbjørnsens gate, nær krysset av Nils Juels gate, så det var ikke på hennes rute.

og dessuten nei, den første Gasellsprisen ble delt ut av DN i 2003, og ikke allerede i 2001