Handlekurven er tom
*Eventuell frakt kommer i tillegg
(Kjøper du mer enn to bøker slipper du frakt)

WAP

I boken spiller WAP en relativt stor rolle. Det åpner for at informasjon kan hentes og vises på en "vanlig", treg mobiltelefon. Faktisk var WAP en meget omtalt teknologi i begynnelsen av 2000-tallet, til det plutselig forsvant da mobiltelefonene ble og kraftigere og nettet ble raskere.

"WAP står for Wireless Application Protocol. Det er en lisensfri standard for trådløs kommunikasjon. Den gjør det mulig å lage mer avanserte teletjenester, og den åpner for tilgang til Internett via mobiltelefonen, og eventuelle andre trådløse terminaler som for eksempel personsøkere. Dette er den nye store standarden på mobiltelefonfronten, og bruken av WAP er spådd en rivende utvikling."

Dette sitatet er fra en artikkel fra DinSide som ble publisert i 1999.

Med en slik omtale var det kanskje ikke så rart at en av forfatterene av "Sistemann stenger porten", i likhet med Tore Hallvik i boken, faktisk sa opp en fast jobb for å begynne å utvikle WAP-applikasjoner - uten at han hadde det minste peiling på hvordan det skulle gjøres. Heldigvis fikk han tilbud om en ny, fast jobb innen det kom så langt at WAP helt forsvant.

I artikkelen "Hva er WAP, og hvorfor dør det?" og på Wikipedia finner du mer informasjon om WAP.