Handlekurven er tom
*Eventuell frakt kommer i tillegg
(Kjøper du mer enn to bøker slipper du frakt)

Tore Hallvik - Utviklingssjef og prosjektleder - Prisma

For litt over ett år siden ga jeg slipp på mitt eget selskap, Hallvik-Consulting.

Tilbudet som Einar Odden ga meg var selvfølgelig fristende, men det var Monika som ble tungen på vektskålen. Skal jeg være ærlig, så ønsket jeg fortsatt å være sjef i mitt eget selskap, til tross for at det ofte var slitsomt og jeg slet fælt når flere ansatte ble lokket bort av bedre tilbud enn jeg kunne betale. Økonomien i selskapet mitt var ikke alltid god og Monika var overnervøs hver gang vi slet med å betale de private regningene. Det var en vanskelig avgjørelse å ta.

Selv om jeg nølte med å bytte til Prisma, så  gledet jeg meg allikevel over jobben som utviklingssjef. Det som ventet meg, var jeg ikke forberedt på.

Å lage et så komplisert program som kPlan – på den korte tiden ledelsen har gitt oss – er nesten umulig. Og i hvert fall når min avdeling ikke får de ressursene den trenger, stadig må bruke tid på support på grunn av feil i gamle versjoner og - ikke minst - når salgsavdelingen pusher på oss nye funksjoner de har lovet kundene.

I tillegg må jeg tvinge utviklerne til å akseptere min programmeringsmetode og å dokumentere koden bedre. Jeg sliter mest med Per Karlsen. Han er Prismas mest erfarne mann og de andre ser opp til ham, men jeg får ham ikke til å spille på lag med meg.

Hadde bare daglig leder, Berit Mørk, vært på min side, men nei da, her skal det gå kjapt, kjapt. Jeg er redd kundene kommer til å forlate oss om vi leverer noe som mer ligner på en beta-versjon enn et ferdig produkt.

Det blir nok en lang kveld på jobben i dag også. At Monika er forbannet, det skjønner jeg godt.

Men, nå må jeg skrive ferdig rapporten Berit sa hun ville ha før styremøtet på mandag.

De andre deltagerne

Morten Vøyen har klart seg godt kjennom dot.com. Han solgte sine andeler av spillselskapet til Jan Amundsen og sitter nå igjen med lomma full av penger i sitt fine hus i Holmenkollen. God utsikt, men litt kjedelig kanskje?
Monika har vært sammen med Tore i seks år. Hun har vært så forelsket i ham og de første årene var fine, men nå er det bare jobb, jobb og atter jobb. Når skal Tore finne tid til henne? Og hva er Anniken for Tore?
Monikas biologiske klokke tikker stadig raskere.
Einar Odden er den grå eminense som styrer Prisma fremover. Det var han som ansatte Berit Mørk og etterpå sørget han for at Tore Hallvik ble ansatt. Men kan de to samarbeide?
Er Jan Amundsen redningen for Prisma? Kan han overbevise NorInvest om å gå inn med kapital - eller er han bare ute for å mele sin egen kake?
Berit Mørk ble headhuntet fra Andersen Consulting til Prisma. Den gang var hun en av Norges fremste kvinnelige ledere, men har hun nå havnet i en bakevje. Og vil hun tape pengene hun overbeviste seg selv om å satse på Prismaaksjer? Akkurat nå ser det ut som om alt kan gå over ende.
Per Karlsen har jobbet i mange år hos Prisma. Da de skulle ansette ny utviklingssjef hadde han håpet å få den jobben. Det fikk han ikke.
Han bestemte seg for å gi Tore Hallvik en sjanse, men Tore har en stil som skaper uro og misnøye i utviklingsavdelingen. Hvor lenge kan Per sitte stille og se på at avdelingen sliter?
Anniken er dyktig og har nyttige kontakter. Hun har et godt øye til Tore og passer på å holde seg i nærheten av ham når anledningen byr seg. Men hun vet ikke om hun har en sjanse hos ham.
Arne har vært og er fortsatt en datanerd, men vennskapet med Morten og Tore har gjort ham godt. En stund planla han å starte et eget selskap med Tore, men den drømmen brast da Tore ble ansatt i Prisma.